Kirjeldus
KOOSTISOSI
laktoos (piimast), sahharoos, keefiriseente mikrofloora: keefiripärm, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp.
KIRJELDUS
VIVO KEEFIRI juuretis sisaldab keefiri mikrofloorat, elusaid bakterikultuure, sealhulgas laktobatsille, bifidobaktereid ja keefiri pärmi. Tänu omatehtud valmistamisele saame kefiiri ainult looduslikult esinevate suhkrutega. Omatehtud kefiiril on suurepärane, värskendav maitse. Parim tuleb välja PIIMAST 2%.
MEETOD
Kefiiri saab valmistada kahel viisil. Õhema keefiri saate, lisades toatemperatuurini (umbes 20-24 kraadi Celsiuse järgi) kuumutatud piimale (1 kuni 3 l) bakterite sisu.Bakterite starteri sisu tuleb piimaga põhjalikult segada, katta roog ja jätta 14–24 tunniks sooja kohale kõrvale. Paksema keefiri saamiseks tuleb see valmistada vastavalt jogurti retseptile: keeta 1-3 l pastöriseeritud PIIMA ja jahutada temperatuurini 37-43 kraadi. Lisage viaali sisu PIIMALE ja segage hoolikalt. Katke roog piimaga põhjalikult, katke see tekiga ja pange sooja kohale umbes 8-10 tundi. Pärast seda aega pange roog külmkappi ja oodake paar tundi – kefiir pakseneb veelgi. Tarbige seda kuni 7 päeva. Piima saab inokuleerida saadud kefiiriga veel 2-3 korda, kasutades 4 suurt supilusikatäit valmis kefiiri 2 liitri piima kohta.
TOITEVÄÄRTUS 100 G KOHTA
Energeetiline väärtus – 1155 kJ/276 kcal
Rasv – 0,5 g
millest küllastunud rasvhapped – 0 g
Süsivesikud – 60 g
millest suhkrud – 20 g
Valk – 8 g
Sool – 0 g
SOOVITATAVAD SÄILITAMISTINGIMUSED
Hoida temperatuuril +2 kuni +8°C
Toote säilivusaeg - vaata pakendilt.