Kirjeldus
KOOSTISOSI
Jaapani Orgaaniline matcha roheline tee.
KIRJELDUS
Moya Matcha Kulinaarne pärineb teepõõsaste lehtede kolmandast ja viimasest saagist, mis valmivad spetsiaalsete katete all, et kaitsta neid päikese eest. Seetõttu saavad matchale mõeldud lehed suurema klorofülli ja teaniini sisalduse ning võtavad ka intensiivse rohelise värvi. Kui nad on küpsed, koristatakse, kuivatatakse õrnalt ja jahvatatakse peeneks pulbriks. Moya kulinaarset matchat iseloomustab eriline maitse, millel on väga tugev kibedus.
Kondiitrid ja kokad üle kogu maailma hindavad matchat oma maitse poolest , mis lisab roogadele peenust. Selle intensiivne roheline värv seevastu mitmekesistab elegantseid kooke, lisab traditsioonilistele kookidele värskust ja toimib hästi ka soolastes kastmetes , näiteks majoneesis . Tasub meeles pidada, et mida parem on köögis kasutatava matcha kvaliteet, seda suurem on selle efektiivsus.
Kulinaarne Matcha töötab hästi küpsetistes, igasugustes magustoitudes ja kondiitritoodetes. See võib olla lisand kõigile limonaadidele ja jookidele, milles matcha toimib pigem lisandina kui retsepti peamise koostisosana. Kõrge kibeduse tõttu ei ole soovitatav seda juua ainult veega. Matcha latte ja matcha smuuti jaoks soovitame Moya Matcha Daily või Traditional.
MEETOD
Lahustage 1 tl matchat 100 ml kuumas vees temperatuuril 80 °C ja segage hoolikalt. Samuti võite kõigepealt lahustada teelusikatäis matchat väheses külmas vees, segada ja seejärel lisada keeva veega. Segamiseks sobib kõige paremini bambusest chasen või käsitsi piimavahustaja.
SOOVITUSLIKUD SÄILITUSTINGIMUSED Säilitada kuivas ja jahedas kohas. Pärast avamist hoida külmkapis.
Toote säilivusaeg - vaata pakendilt.