Kirjeldus
KOOSTISOSI
vesi, jahvatatud rukki jahvatamise tooted, bakterikultuurid, brändi veiniäädikas*, happesuse regulaator: piimhape (*sertifitseeritud orgaaniline koostisosa)
MEETOD
Koostis: 1 kotike bio-rukki juuretist 150 g Biovegan, 500 g nisujahu, 500 g rukkijahu, 2 kotikest bio gluteenivaba kuivatatud pärmi 9 g Biovegan, 2 tl soola, 750 ml leiget vett, 1 tl suhkrut.
Valmistamine: segage pool jahu, pärmi, soola ja suhkrut hästi, lisage 750 ml vett ja sõtke, lisage vedel rukki juuretis. Segage hästi ja lisage järk-järgult ülejäänud jahu. Pange sooja kohta kõrvale, oodake, kuni see tõuseb, sõtke uuesti, asetage leivavormi ja pange kõrvale, et tõusta 1/2 tina kõrgusest. Asetage külma ahju koos kausitäie veega. Küpseta 200 kraadi juures umbes 50-60 minutit. Laske jahtuda.
TOITEVÄÄRTUS 100 G KOHTA
Energeetiline väärtus: 563 kJ/122 kcal
Rasv: 0,7 g
millest küllastunud happed: 0,7 g
Süsivesikud: 27,8 g;
millest suhkrud: 1,1 g
Kiud: 2,5 g
Valgud: 2,6 g
Sool: <0,03 g
SOOVITATAVAD SÄILITAMISTINGIMUSED
Hoida kuivas ja jahedas kohas
Toote säilivusaeg - vaata pakendilt.